Само во Русија! Боксерски меч во камион во движење (ВИДЕО)

Боречките вештини претрпеа многу креативни еволуции со текот на годините, но најновиот тренд што излезе од Русија навистина го однесе спортот на ново ниво.

Замислете да бидете сведоци на борба на борци во задниот дел на камион во движење, а секој удар ги испраќа да летаат. Овој иновативен концепт го привлече вниманието на ММА ентузијастите и случајните набљудувачи, предизвикувајќи мешавина од стравопочит и загриженост.

Промоцијата „Гас фајт“ организираше боксерски натпревари во камион во движење. Ова додава сложеност и опасност, барајќи од боксерите да ја одржуваат својата рамнотежа и стратегија додека се справуваат со постојаните движења на автомобилот. На социјалните мрежи се појави видео од една таква борба и брзо стана вирален хит.

Некои го гледаат како возбудлива еволуција на спортот, нудејќи уникатен спектакл што може да привлече нови фанови. Други се повнимателни и ја доведуваат во прашање безбедноста и практичноста на ваквите натпревари. Можноста борец да падне на патот предизвикува сериозна загриженост за ризиците од повреда, и покрај новитетот и забавната вредност.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО