Само Бесир Алили со победа на Светското првенство во борење во У-23

Само Бесир Алили извојува победа на Светското првенство во борење во У-23 што се одржува во Тирана, Албанија.

За жал, никој од нашите борачи не доби шанса за поправен во репасажот, бидејќи нивните противници беа поразени во наредните средби.

Резултати Светско првенство:

61 кг
Бесир Алили – Дилан Шоувер (Порторико) 10-6
Бесир Алили – Ника Закашвили (Грузија) 0-9

86 кг
Адам Модосјан – Олександар Мамрош (Украина) 2-13

92 кг
Реџеп Хајдари – Абдуљалил Шабанов (Азербејџан) 1-4

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО