Само Ангела Мојсовска со победа на Премиер лигата во Мадрид (втор ден)

153

И во вториот ден каратистите на Карате 1 Премиер лигата во Мадрид, Шпанија, немаа многу успех. Ангела Мојсовска извојува една победа, а потоа беше поразена од фаворитката Ажиер од Франција.

Така, се треба да се насочи на првиот турнир во 2020 година во Париз, за да се обезбедат бодови за квалификацискиот турнир за Олимпијадата во Токио 2020 година во мај во Франција.

Резултати

-68 кг

Ангела Мојсовска – Викторија Грејнер (Полска) 4-1

Ангела Мојсовска – Ализ Ажиер (Фарнција) 1-10

-84 кг

Петар Спасеновски – Фарук Абдеселем (Франција) 0-1

Виктор Крстевски – Фреди Валера (Венецуела) 0-2

Берат Јакупи – Фредерико Лопез Салас (Норвешка)

Кати

Ферри Исиќ 22,4 (15,68 + 6,72) со ката „ун су“ 6-ти во група