Сајмон Џордан: Кличко го предизвика падот на Џошуа

Радио личноста и боксерски ентузијаст Сајмон Џордан не се воздржува во проценката за Ентони Џошуа и неговите шанси против најдобрите борци во дивизијата.

Џошуа несомнено беше еден од најдобрите боксери во тешка категорија, но двата порази од Александар Усик не само што му ги одзедоа светските титули, туку и ја погодија моралната компонента. Џошуа почна повеќе да зборува за депресијата.

Тој не исклучи дека воопшто нема да влезе во рингот и повеќе го загрижуваа проблемите со расизмот. Боксот привремено го зазеде последното место во животот на Ентони. И додека многу луѓе мислат дека Усик го заврши Џошуа, Џордан не се согласува.

Сајмон смета дека почетокот на падот на Џошуа како врвен боксер не биле борбите со Усик, туку драматичната победа над Владимир Кличко во 2017 година.

„Во оваа борба Кличко го предизвика падот на Џошуа. По него, Ентони реши да боксира на поинаков начин. Почна постојано да ги минимизира ризиците.

Сега, едноставно не е подготвен повторно да стане она што беше порано – борбена машина.

Се повеќе гледам како навивачите се смеат на идејата дека Џошуа повторно би можел да победи еден од најдобрите во тешка категорија“, изјави Џордан.

Ако порано Ентони отворено се потпираше на физичката сила и силниот удар, сега се плаши да не добие одговор. Можеби негативен фактор беше и сензационалниот пораз од Енди Руиз што се случи во 2019 година.

Во моментов Џошуа не изгледа како врвен боксер, туку како некој кој сака максимално да ја искористи својата кариера во опаѓање.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО