Садулаев се враќа на меѓународниот душек на Европското првенство во борење

Четири месеци по операцијата на вратот и четири години од неговото последно Европско првенство, Абдулрашид Садулаев (АИН) ќе се врати на душекот со надеж дека ќе ја освои шестата европска титула.

Во септември Садулаев се повлече од полуфиналето против идниот шампион Ахмед Таждинов (БРН) и беше опериран. Ова ќе биде негов прв меѓународен натпревар откако победи на меморијалниот турнир „Иван Јаригин“ во последната недела од јануари.

Европското првенство ќе започне на 12 февруари во Букурешт, со што земјите учеснички на турнирот ќе добијат можност да учествуваат во квалификациите за Европските олимписки игри во Баку.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО