Садулаев израдува болни деца од рак во Махачкала

109

Живата легенда во борењето Абдулрашид Садулаев покажа дека е одличен, но не само на душекот. Аварскиот тенк посети Центар за лекување на деца заболени од рак во Махачкала. Садулаев вели дека многу деца и нивните родители поминуваат шест месеци во болница борејќи се за живот. На младите пациенти им треба скап третман и лекови.

Посетата на претставниците на Фондацијата Абдулрашид Садулаев стана вистински празник за децата. На лицата на малите пациенти им се разлеа насмевка додека им даваа слатки и други подароци. Познати спортисти и волонтери разговараа со децата и во весела атмосфера се обидоа да ги одвлечат од сивата болничка рутина.

„Ова не е прв пат и се надевам дека нема да биде последен пат да го посетам овој центар.

Посакувам во 2022 година да се остварат сите ваши негувани соништа. Брзо закрепнување! “, им се обрати Абдулрашид Садулаев на децата и нивните родители.

Родителите и лекарите се заблагодарија на фондацијата за вниманието кон децата и учеството во нивните животи. Вработените во фондацијата од своја страна ветија дека почесто ќе ги посетуваат пациентите.

Ова е видеото:

Фондацијата на Садулаев им помага и на семејствата во неволја: