Рутс БЏЏ од Скопје најуспешен на „Рутс“ натпреварот во Охрид

Ucesnicite na megulupskiot bjj turnir vo Ohrid

На меѓу клупскиот „Рутс“ натпревар во бразилско џиу џицу во Охрид учествуваа Д’Стронгест и Рутс клубовите од Скопје, Куманово, Прилеп, Битола и Охрид.

borba no gi na ruts natprevaro

Најуспешен и со најмногу натпреварувачи е клубот од Скопје, кој што го освои и пехарот за најуспешен клуб.

od Ruts ohrid piedestal

1.Рутс БЏЏ Скопје 111 поени
2.Рутс БЏЏ Охрид 61 поени
3.Рутс БЏЏ Битола 56 поени
4.Рутс БЏЏ Прилеп 26 поени
5.Рутс БЏЏ Куманово 20 поени
6.Д’Стронгест Тафталиџе 9 поени

ruts prilep

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО