Русин сака да биде шеф на светскиот бокс

Русинот Умар Кремљов официјално ја објави својата желба да ја предводи скандалозната Меѓународна боксерска асоцијација (АИБА). Во текот на последните неколку години организацијата претрпе неколку удари.

Меѓународниот олимписки комитет о го одзеде правото да ги организира квалификациите и олимпискиот турнир во бокс, заради проблеми со управувањето и сомнежи за корупција на судиите.

Репутацијата на Кремљов не е многу висока. Тој се сметаше за близок со поранешниот претседател на АИБА, Гафур Рахимов, кој беше отстранет под притисок на МОК.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО