Русија пред суспензија од ВАДА и забрана за учество на Олимпијадата во Токио

29

Светската антидопинг агенција (ВАДА) соопшти дека Русија може да се соочи со исклучување од Олимписките игри во Токио 2020 година ако се потврди дека во изминатиов период се менувале податоците во московската лабораторија.

Воедно постои стравување дека ВАДА ќе даде препорака Русија да добие забрана на одредено за организирање на светски првенства во којбило спорт.

ВАДА веќе неколку недели ги разгледува податоците земени од лабораторијата во Москва од каде потенцираат дека се очекува Русија сепак да избегне нова суспензија.