Розенструик сака да блесне на средбата со Гане

126

Жаирзињо Розенструик знае колку се големи очекувањата од навивачите на неговиот противник Сирил Гане.

Тие требаше да се сретнат на коглавниот меч на 13 март, но викендов беа прекомандувани во главната борба на вечерта. Ова е важна средба и Розенструик не е загрижен за тоа што треба да се бори две недели пред предвидениот рок.

„Да се ​​бориш две недели порано не е голема разлика“, рече Резенструик. „Повторно ќе бидеме во главниот настан. Тоа нема да влијае на мојот тренинг на кој било начин“.

Розенструик знае дека Гане има многу очекувања зад себе и планира да го му наруши имиџот како претендент за титулата.

„Мислам дека ова што го прави е феноменално. Но, сега се соочува со мене и ќе се води многу поинаква битка со него. Тој е поинаков тип на борец во тешка категорија. Тоа е интересен меч и едвај чекам.

Знам дека сум подготвен да го покажам својот максимум и да блеснам“.

Доколку Розенструик успее да победи овој викенд, тој не е сигурен што е следното што го чека. Тешка категорија е доста пренатрупана, особено откако Џон Џонс реши да и се придружи.