Ронда Раузи коментира како тргнала наопаку борбата со Холи Холм

Раузи се соочи со Холм на 15 ноември 2015 година пред 56.214 навивачи на стадионот Етихад во Мелбурн, Австралија.

Тоа е борба што поранешната шампионка на УФЦ и ВВЕ нема да ја памети со задоволство. За време на неодамнешното прашање и одговор за промовирање на нејзината најнова автобиографија „Нашата борба“, 37-годишната поранешна шампионка призна дека не ни започнала, а нејзината противничка речиси и ги изби забите веднаш по воведниот гонг.

„Во борбата со Холм не можев да ја започнам мојата борба бидејќи буквално веднаш ме удираше и ми ги скрши сите долни заби, а од самиот почеток не можев да станам на нозе. Значи, тоа не беше истиот процес што јас обично го имам. Ја планирав првата размена, а од таму сè беше импровизација, во рамките на она што го тренирав специјално за оваа личност“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО