Рој Џонс: Мејведер не е подобар боксер од мене

Поранешниот светски шампион во четири различни категории, Рој Џонс, му скокна на Флојд Мејведер, истакнувајќи дека неговиот сонародник не бил најголемиот боксер на сите времиња.

„Флојд се нарекува најголем, но тој воопшто не може да се надреди до моите достигнувања“. Погледнете го интернетот за мене и за моите најдобри борби. Ќе ја разберете разликата. Во најславните времиња, јас бев крал на боксот. Не гледам кој може да оди од супер средна категорија за да стане шампион во тешка категорија. Флојд Мејведер е најголем на сите времиња во правењето пари, но вистинскиот крал е Рој Џонс“, вели Рој Џонс.

Џонс се подготвува за неговиот настап во Пенсакола на 8 февруари.

.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО