Ристо Димитров ќе ја претставува Македонија на Светското првенство во кураш во Индија

Ристо Димитров-Чурино ќе ја претставува Македонија на Светското првенство во кураш од 23 до 28 ноември во Пуне, Индија.

Искусниот Димитров се натпреварува во повеќе боречки вештини, а требаше да учествува и на СП во џиу џицу во Абу Даби, но не доби виза.

Така, може да очекуваме достоен насап и претставување на Македонија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО