Рико Верховен му оддаде заслужена почит на својот тренер

Рико Верховен му оддаде заслужена почит на својот тренер Денис Кравел.

Ова е човекот кој 17 години го тренираше шампионот на Глори. Шампионот во тешка категорија на Глори ја има титулата веќе една деценија. Достигнувањето на ова ниво и задржувањето на титулата е нешто што Верховен не може сам да го направи.

Зад големиот шампион стои тим и денеска Рико му оддава почит на својот тренер Денис Кравел, кој за него е повеќе од тренер.

„17 години крв, пот и солзи“, напиша Рико во видеото кое го објави на Инстаграм.

На 4 ноември, Рико Верховен се враќа Глори Колишн 6 за да ја брани титулата против привремениот шампион Тарик Осаро. Оваа борба критичарите ја сметаат за одлучувачка за шампионот кој веќе 1 година е надвор од рингот.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rico Verhoeven (@ricoverhoeven)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО