Резултати: Шампион пред Гладијатор и Тим Зоран на Првото национално кик бокс првенство (ФОТО)

690

Најуспешен кик бокс клуб на Првото национално кик бокс првенство за 2020 година за сите возрасни категории (татами – кик лајт, ринг– лоу кик и К1) е КБК Шампион од Скопје со освоени вкупно 33 медали. Потоа следат Гладијатор од Скопје со 15 медали, Тим Зоран од Струмица – 15, Работнички Адора – 11, Будо – Кавардци 11 итн.

Првенството се во А1 арената „Борис Трајковски“ во Скопјево организација на Кикбокс Маитаи федерација на Македонија (КМФМ) со учество на 205 натпреварувачи од 24 клубови.

Во рамките на првенството се одржа и подготвителен судиски семинар за судиите на татами и ринг и тренерски семинар.

Реализацијата на овој масовен натпревар беше потпомогната од страна на Агенцијата за млади и спорт на РМ, од Карате федерацијата на Македонија, како и неколку домашни компании од приватниот сектор.

1. Никола Малденовски – Гладијатор – Скопје

Лоу кик – 81 пос јуниори 

1.Далибор Глигоров Шампион – Скопје

2.Амер Плакич Будо – Велес

3.Ханан Колашинац Дино – Скопје

Лоу кик – 81 – сениори

1. Али Елвир – Шампион – Скопје

Лоу кик +81 пом јуниори

1.Петар Велковски Шампион – Скопје

2.Данило Делетич Гладијатор – Скопје

Лоу кик – 86 пос јуниори

1.Енсар Исеини Шампион – Скопје

2.Златко Пензов Будо – Велес

К1 – 86 сениори

1. Никола Бубевски – Енерџи – Битола

К1 – 91 сениори

1.Димитар Ѓоргиев Работнички Адора – Скопје

2.Ивица Цветановски Прокик фемили – Скопје

Лоу кик – 91 пос јуниори

1.Милан Митревски Горила- Скопје

2.Филип Мицевски Тим Зоран – Струмица

К1 +91 сениори

1.Стефан Михајловски Прокик фемили – Скопје

2.Филип Смилковски Шампион – Скопје

Лоу кик +91 сениори

1.Стефан Михајловски Прокик фемили – Скопје

ТАТАМИ

Кик Лајт 

-20 деца 6 до7 год

1. Екрем Латифи – Тетово – Тетово

-24 деца 6 до7 год

1. Фати Беџети – Тетово – Тетово

-28 деца 6 до7 год

1.Александар Арапов Тим Зоран – Струмица

2.Стефан Кипријановски Шампион – Скопје

+28 деца 6 до7 год

1. Адис Камберовски – Шампион – Скопје

-28 Деца 8 до 9 год

1.Матеј Смилевски Максам – Прилеп

2.Ристе Чавков Тим Зоран – Струмица

-28 Деца 8 до 9 год жени

1. Ана Стојанова – Тим Зоран – Струмица

-28 пом кадети мажи

1.Јован Митев Лидер – Виница

2.Давид Цветановски Самурај – Битола

-28 пом кадети жени

1. Јана Митева – Лидер – Виница

-32 деца 8 до 9 год

1. Ендрит Бајрами – Наско тим – Скопје

-37 деца 8 до 9 год

1.Драган Пандев Тим Зоран – Струмица

2.Јован Данилов Гладијатор – Штип

3.Макс Спасовски Предатор – Куманово

+37 деца 8 до 9 год

1. Омер Алихи – Тетово – Тетово

-32 пом кадети мажи

1.Иван Кукуновски Шампион – Скопје

2.Благој Трајков Будо – Кавадарци

-32 пом кадети жени

1. Калија Ѓорѓиевска – Наско тим – Скопје

-37 пом кадети мажи

1.Туркер Исмаил Шампион – Скопје

2.Андреј Смилевски Максам – Прилеп

3.Митко Секулов Тим Зоран – Струмица

-37 пом кадети жени

1. Мила Живковиќ – Прокик фемили – Скопје

-42 пом кадети мажи

1.Марко Тодоров Работнички Адора – Скопје

2.Јане Постолов Лидер – Виница

-42 пом кадети жени

1. Мањола Јашари – Предатор – Куманово

-47 пом кадети мажи

1.Јани Постолов Тим Зоран – Струмица

2.Ѓуро Томиќ Работнички Адора – Скопје

3.Јован Чавков Тим Зоран – Струмица

3.Андреј Трајков Тим Зоран – Струмица

-47 пом кадети жени

1. Јована Трајчевска Енерџи – Битола

2. Илијана Најдовска Енерџи – Битола

+47 помлади кадети мажи

1.Бранко Пандев Тим Зоран – Струмица

2.Александар Делиовски Тим Зоран – Струмица

3.Рафет Кадри Тетово – Тетово

3.Леон Митков Работнички Адора – Скопје

+47 пом кадети жени

1.Ања Пандилов Фајт тим – Скопје

2.Ева Димитровска Самурај- Битола

-47 постари кадети мажи

1.Силвио Мировски Гладијатор – Скопје

2.Дамјан Стојчевски Прокик фемили – Скопје

3.Леонит Мемеди Тетово – Тетово

-57 постар кадети мажи

1.Петар Тасевски Патриот спорт – К.Паланка

2.Христијан Захарчев Будо – Кавадарци

3.Димитар Камчев Будо – Кавадарци

3.Матеј Арчелиев Гладијатор – Скопје

-57 сениори мажи

1. Давор Кузмановски – Предатор – Куманово

-63 пос кадети мажи

1.Горјан Ристовски Гладијатор – Скопје

2.Љупчо Бошевски Самурај – Битола

3.Никола Ѓоргиевски Патриот спорт – К.Паланка

3.Љуан Муртезани Будо – Велес

+65 кадети жени

1.Ива Петрова Гладијатор – Штип

2.Дајана Блажева Будо – Кавадарци

-42 пос кадети мажи

1.Фериз Азири Наско тим – Скопје

2.Теодор Димов Гладијатор – Скопје

3.Давид Вемиќ Шампион – Скопје

-52 пост кадети мажи

1.Филип Велинов Лидер – Виница

2.Дамјан Станојевски Патриот спорт – К.Паланка

3.Јасмин Адем Шампион – Скопје

-50 јуниори жени

1.Леа Бошевска Самурај – Битола

2.Олгица Орешковска Будо – Кавадарци

-50 пос кадети жени

1.Јадранка Темелкова Гладијатор – Неготино

2.Благица Ристовска Гладијатор – Штип

-50 сениори жени

1. Слободанка Стефановска – Гладијатор – Штип

-55 јуниори жени

1.Фиона Абди Наско тим – Скопје

2.Сара Кадриа Шампион – Скопје

3.Ана Несторовска Енерџи – Битола

-55 постари кадети жени

1.Мија Стејровска Прокик фемили – Скопје

-55 сениори жени

1. Андреа Костовска – Шампион – Скопје

-57 јуниори мажи 

1. Дино Пеливановски Максам – Прилеп

2. Трајче Илиев Будо – Кавадарци

-60 јуниори жени

1.Милена Стојановска Патриот спорт – К.Паланка

2.Ана Вукашиновиќ Тим Зоран – Струмица

3.Владанка Бојкова Гладијатор – Неготино

-60 постари кадети жени

1.Ана Марија Наумовска Енерџи – Битола

2.Ивона Кичевска Енерџи – Битола

-69 пост кадети мажи

1.Марио Пеливановски Максам – Прилеп

2.Филип Николовски Каавадарци – Кавадарци

3.Лука Јачев Гладијатор – Скопје

3.Иле Леков Лидер – Виница

-60 сениори жени 

1.Мимоза Стаменковска Шампион – Скопје

2.Марија Кичевска Работнички Адора – Скопје

-65 сениори жени

1.Цицилија Велковска Шампион – Скопје

2.Сара Хаџиевска Наско тим – Скопје

-63 јуниори мажи

1.Марко Горневски Гладијатор – Скопје

2.Синиша Милошевиќ Будо – Кавадарци

3.Александар Лазаровски Будо – Кавадарци

3.Баже Стојанов Будо – Кавадарци

-63 сениори мажи 

1.Филип Ризов Кавадарци – Кавадарци

2. Андреј Благоевски Предатор – Куманово

-65 јуниори жени 

1.Марија Јанева Гладијатор – Неготино

2.Миа Тодорова Шампион – Скопје

-70 сениори жени

1. Михаела Миова – Гладијатор – Скопје

+70 јуниори жени

1. Ана Илиевска – Предатор – Куманово

+70 сениори жени

1. Анисија Павловска – Гладијатор – Скопје

-79 сениори мажи

1.Славче Арсов Гладијатор – Штип

2.Томислав Павловски Шампион – Скопје

-69 јуниори мажи

1.Симеон Сталевски Максам – Прилеп

2.Милан Милошевиќ Будо – Кавадарци

3.Бенат Бекташи Шампион – Скопје

3.Јован Павловски Енерџи – Битола

-69 сениори мажи

1.Мартин Живковски Работнички Адора – Скопје

2.Теодор Стојковски Патриот спорт – К.Паланка

3.Ласко Гелов Кавадарци – Кавадарци

3.Кристијан Богдановски Шампион – Скопје

+69 пос кадети мажи

1.Серџио Узеир Шампион – Скопје

2.Нелсон Узеир Шампион – Скопје

3.Кристијан Јовановиќ Будо – Велес

3.Стефан Јовчевски Предатор – Куманово

-74 јуниори мажи

1.Петар Миоски Шампион – Скопје

2.Ајкут Арифоф Будо – Велес

3.Леонид Захариев Лидер – Виница

3.Кирил Јакимовски Патриот спорт – К.Паланка

-74 сениори мажи

1. Даниел Наневски – Шампион – Скопје

-79 јуниори мажи

1. Бојан Митровски Гладијатор – Скопје

2. Филип Ѓоргиевски – Работнички Адора – Скопје

3.Аркан Мустафов Кавадарци – Кавадарци

3.Антонио Митревски Максам – Прилеп

-84 јуниори мажи 

1. Давид Тасевски – Предатор – Куманово

-84 сениори мажи 

1.Димитар Атанасовски Прокик фемили – Скопје

2.Али Елвир Шампион – Скопје

3.Дарко Кузмановски Горила – Скопје

-89 јуниори мажи

1.Виктор Вељановски Горила – Скопје

-89 сениори мажи

1. Алек Златанов Шампион – Скопје

2.Наим Самиу Тетово – Тетово

3.Антонио Божоновски Горила – Скопје

-94 сениори мажи

1.Ивица Цветановски Прокик фемили – Скопје

2.Никола Никпловски Работнички Адора – Скопје

+94 јуниори мажи

1.Кадир Ајдари Шампион – Скопје

2.Дамјан Каскаревски Работнички Адора – Скопје

3.Никола Нацев Гладијатор – Штип