Резултати „Корио опен 2019“: Бутел најдобар со 22 медали пред Кобра и Борец`

71

Со 23 медали Бутел е најдобриот клуб на таеквондо турнир „Корио опен 2019“ што се одржа изминатиов викенд во Скопје. Бутелци освоија 11 златни, 8 сребрени и 3 бронзени медали. На второто место е Кобра 14 (5-2-7), Борец е трет 12 (5-5-2).

Ова се резултати од А класа кои ги бодува Македонската таеквондо репрезентација.

„Корио опен“ е национален таеквондо турнир кој дел од турнирскиот систем на МТФ, а го организираше по трет пат Таеквондо клуб Корио. На турнирот учествуваа сите клубови на МТФ со 150 натпреварувачи

Пласман
1.Бутел – 22 медали – 11 златни, 8 сребрени и 3 бронзени
2.Кобра -14 (5-2-7)
3.Борец – 12 (5-5-2)
4.Корио – 15 (3-3 -9)
5.Тигри – 5 (3-1-1)
6.Илинден – 4 (2-1-1)
7.Хва ранг фист – 6 (1-3-2)

8.Гоце Делчев – 5 (4 сребрени и 1 бронзен)

јуниори
+78 кг
1.Филип Стаменов
2.Дамјан Трајковски

KLASA-A-REZULTATI-KORIO-OPEN-1

 

Ipon.mk