Резултати Државно првенство во џиу џицу – Осенсеи најуспешен клуб

Во саботата се одржа 13.Државно првенство во џиу џицу во населбата Илинден во Скопје со учество на натпреварувачи од седум клуба.

Осенсеи со 15 медали – 6 златни, 7 сребрени и 2 бронзени е прогласен за најдобар клуб на Државното првенство.

Резултати – Државно првенство:

У18 -48 кг
Лина Ѓорѓеска – Ангели – прво место
Душица Стаменова Хулк – второ место

У12 +52 кг
Дамјан Милошевски – Ангели – прво место
Јаков Петков Ангели – второ место

У18 -48 кг
Матеј Нофитов – Осенсеи – прво место
Наум Грпов Осенсеи второ – место

У12 +52 кг
Алексеј Вељановски – Ангели – прво место
Константин Величковски – Гепард – второ место

У12 -32 кг
Теона Милошевска – Тигар – прво место
Марија Ивановска – Гепард – второ место
Калина Христова – Гепард – трето место
Исидора Котевска – Ангели – трето место

У10 -27 кг
Марко Цакончевски – Гепард – прво место
Лука Ѓошевски – Хулк – второ место
Лукијан јакимов – Ангели – трето место
Јован Шишков – Осенсеи – трето место

У12 -44 кг
Даријан Томовски – Соке – прво место
Михаил Мирчевски – Хулк – второ место

У16 -69 кг
Никола Тасевски – Хулк – прво место
Љупче Величковски – Осенсеи – второ место
Калин Стефков – Tигар – трето место

У12 +48 кг
Ина Цакончевска – Гепард – прво место
Андреа павлова – Осенсеи – второ место

У14 -36 кг
Јован Николиски – Осенсеи – прво место
Војдан Милевски – Ангели – второ место
Никола Пеновски – Дан-кју – трето место

У10 -32 кг
Лара Јакимова – Ангели – прво место
Петра Јанковска – Осенсеи – второ место

У16 +63 кг
Стефани Мицкоска – Тигар – прво место
Марија Треневска – Дан-кју – второ место
Стефани Трајчевска – Хулк – трето место

У10 +44 кг
Андреј Чоневски – Дан-кју – прво место
Огнен Змејковски – Дан-кју – второ место

У10 -28 кг
Ана Ацевска – Соке – прво место
Снежана Змејковска – Дан-кју – второ место
Нина Здравевска – Гепард – трето место

У16 -52 кг
Каја Каранфиловска – Гепард – прво место
Драгана Георгиевска – Осенсеи – второ место

У14 -40 кг
Леа Ѓорѓевска – Ангели – прво место
Андреа Томовска – Дан-кју – второ место
Анамарија Чапараткова – Ангели – трето место

У18 -56 кг
Данил Николиски – Осенсеи – прво место
Зоран Колевски – Дан-кју – второ место
Матеј Благојевски – Хулк – трето место

У16 -62 кг
Немања Павиќ – Осенсеи – прво место
Стефан Гериќ – Соке – второ место
Андреј Мирчевски –Хулк – трето место

У21 -77 кг
Горјан Јордановски – Тигар – прво место
Крсте Димчев – Осенсеи – второ место
Никола Трајковски – Осенсеи – трето место

У18 -69 кг
Јаким Колевски – Дан-кју – прво место
Станислав Грпов – Осенсеи – Второ место
Антонио Стојчески – Дан-кју – трето место
Фисник Фејзулаху – Тигар – трето место

У10 -40 кг
Ана Ацевска – Соке – прво место
Мила Трајковска – Ангели – второ место

Клубови учесници:
Клуб за џиу џица „Осенсеи“
Клуб за џиу џица „Дан-кју“
Клуб за џиу џица „Соке“
Клуб за џиу џица „Гепард“
Клуб за џиу џица „Хулк ултимејд“
Клуб за џиу џица „Тигар“
Клуб за џиу џица „Ангели“

Судии на турнирот:
Ицо Kолевски
Виктор Велинов
Ева Димитрова
Катерина Ацевска
Даниел Костадиновски
Никола Костиќ
Стефан Бојаџиев
Христијан Jованов
Борче Најдевски

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО