Реџеп Ајдари е баш пеливан на Меѓународниот пеливански турнир во Цветово

Титулта баш пеливан на Меѓународниот пеливански турнир во скопското село Цветово му припадна на Реџеп Ајдари.

На турнирот настапија окоилу 100 пеливани од Турција и и од Македонија.

Турнирот го следеа 5 000 љубители на спортот, на што може да и позавидат многу фудбалски клубови.

Натпреварот го следеше и  претседателот на Федерацијата за традиционално борење на Македонија, Хамид Бакија, како и градоначалникот на Студеничани,  Азем Садики, високиот претставник на федерацијата за традиционално борење од Турција, Шамил Догу.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО