Реџеп Поцеста ќе се бори за бронзениот медал на Европскиот шампионат

121

И Реџеп Поцеста (48 кг) ќе се бори за бронзениот медал на Европското првенство за пионери во Ѓер, Унгарија, против Бугарниот Станислав Минчев.

Пред него борба за бронзениот медал обезбеди Стефан Штерјов (-41 кг).

Поцеста во осминафиналето беше совладан со тенички туш (10-0) на Мушег Мрктчјан од Ерменија, кој се пласира во финалето и му овозможи борба во репасажот, а нашиот репрезентативец ја искористи и го победи Лаурениу Ракоси од Романија со 12-1 (ТТ).

Ipon.mk