Речиси 200 македонски кикбоксери ги почнуваат борбите за медали на Балкан бест фајтерс

Речиси 200 кикбоксери од Македонија денес ги почнуваат борбите на Меѓународниот турнир Балкан бест фајтерс во Јагодина, Србија.

Македонија ќе настапи со 191 кикбоксер, а ќе имаа 211 натпреварувачи влезови.

На турнирот ќе настапат 472 учесници со 506 натпреварувачи влезови од 60 клубови од Балканот: Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Македонија, Словенија, Бугарија, Молдавија и Словачка.

Селекторот и претседател на Кик бокс маи таи федрецаијата на Македонија, Дејан Митровски-Урко, очекува успешен настап и многу медали, а за многумина ова ќе биде прилика во силна конкуренција да стекнат нови искуства.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО