Рамазан Курамагомедов е новиот крал на Белатор во полусредна категорија

Џејсон Џексон се спротивстави на Рамазан Курамагомедов во Шампионската серија 3 на Белатор.

Борбата меѓу двајцата борци во полусредна категорија се случи во Даблин, Ирска. Џексон и Курамагомедов направија интригантна борба и двајцата покажаа добри боречки вештини. Не се завршија во текот на 5-те рунди и судиите требаше да одлучат кој од двајцата се претстави подобро.

Борбата беше тесна, но сите судии беа децидни дека организацијата ќе има нов шампион во Курамагомедов со едногласни 48-47, 48-47, 48-47.

Резултати Шампионска серија 3 – Белатор:

Главна карта
Рамазан Курамагомедов – Џејсон Џексон со одлука (48-47, 48-47, 48-47)
Пол Хјуз – Боби Кинг со ТКО Р2, 4:50
Арлин Бленкоу – Шнед Каванаг со завршница Р2, 3:02
Далтон Роста – Норберт Новени Јуниор со одлука (28-28, 29-28, 29-28)
Дараг Кели – Матијас Поарон со завршница Р1, 1:29

Прелиминарни
Касум Касумов – Матеус Матос со одлука (29-28, 30-27, 30-27)
Нејтан Кели – Хозе Санчез со завршница Р1, 3:42
Хасан Магомедшарипов – Тајлер Матисон со одлука (30-27, 30-27, 30-27)
Сарварјон Хамидов – Марсирли Алвеш со одлука (30-27, 30-27, 30-27)
Шинобу Ота – Роже Бланке со завршница Р1, 2:18
Мишел Монтег – Каролина Собек со завршница Р1, 2:41
Нејт Кели – Пол Нолан со завршница Р1, 1:49

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО