Провокациите со знамето и името го водеа Ердал Факиќ до бронзениот медал (ВИДЕО)

 

Инромиравме дека Ердал Факиќ вчера го освои бронзениот медал на Светското мастерс првенство за ветерани во самбо во категоријата над 100 килограми за возрасни од 41 до 45 години Солун.

Ова е еден од најголемите успеси на македонското самбо и многу значи за неговиот развиток и поттик младите да се занимваат со него. Факиќ се бореше во конкуренција на олимписки и светски прваци, што не е мала работа.

Ви ја прикажуваме победичката борба против првиот претставник на Бугарија, со тоа што Ердал го победи и противникот од Украина.

https://www.facebook.com/edo.sambo.edo/videos/2001918430065180/

Како што вели Факиќ имало многу провокации со името и со знамето, па за инает на сите дал се од себе и покрај зарботената повреда.

https://www.facebook.com/edo.sambo.edo/videos/2001443706779319/

+100 кг

1.Алески Давиташвили (Грузија)

2.Мартин Вулев (Бугарија)

3.Алексеј Књзев (Русија)

3.Ердал Факиќ (Македонија)

Ipon.mk/В.Д.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО