Прилепските основци најдобри џудисти во Македонија!

borba dzudo na DP vo Bitola

На Државниот натпревар во џудо за основни училишта за учебната 2014/2015 година што се одржа во спортската сала на Средното училиште гимназија „Јосип Броз Тито“ во Битола учествуваа 90 ученици, 23 во женска и 67 во машка конкуренција од 21 основно училиште или од повеќе општински сојузи на училишен спорт: Битола, Прилеп, Скопје, Кавадарци, кои се натпреваруваа во 12 тежински категории во машка конкуренција, а промотивно се одржа и натпревар во женска конкуренција.

Посебно се истакнаа учениците од прилепските основни училишта, како: „Блаже Конески“, „Кире Гаврилоски“, „Гоце Делчев“, скопското „Братство“, „Кирил и Методиј“ од Битола, ОУ ,,Тоде Хаџи Тефов“- Кавадарци итн.

Dzudo zafat na DP

 Резултати по категории во машка конкуренција:

 -28 кг

 1 Мартин Петрески ОУ ,,Блаже Конески“, Прилеп

 2 Никола Магдески ОУ ,,Кире Гаврилоски“, Прилеп

 3 Михаил Павлоски ОУ ,,Блаже Конески“, Прилеп

 3 Тадеј Галески ОУ ,,Климент Охридски“, Прилеп

 -31 кг

 1 Марко Кироваков ОУ ,, Блаже Конески“, Прилеп

 2 Христијан Ангелески ОУ ,,Кире Гаврилоски“, Прилеп

 3 Леонид Пажески ОУ ,,Гоце Делчев“, Прилеп

 3 Стефан Панов ОУ ,,Тоде Хаџи-Тефов“, Кавадарци

 -34 кг

 1 Марко Тодорчески ОУ ,,Кире Гаврилоски“, Прилеп

 2 Ерион Мехмети ОУ ,,Братство“, Скопје

 3 Амар Бајрами ОУ ,,Братство“, Скопје

 3 Филип Димовски ОУ ,,Кирил и Методиј“, Битола

 -38 кг

 1 Давор Велкоски ОУ ,,Блаже Конески“, Прилеп

 2 Гоце Ристески ОУ ,,Блаже Конески“, Прилеп

 3 Давид Спиркоски ОУ ,,Климент Охридски“, Прилеп

 3 Лука Петејчук ОУ ,,Блаже Конески“, Прилеп

 -42 кг

 1 Резарт Хусеини ОУ ,,Братство“, Скопје

 2 Ибраим Мерсели ОУ ,,Дитуриа“, Скопје

 3 Фисник Реџепи ОУ ,,Бајрам Шабани“, Скопје

 -46 кг

 1 Јорданчо Ѓорѓиески ОУ ,,Кире Гаврилоски“, Прилеп

 2 Ветон Ајдинов ОУ ,,Братство“, Скопје

 3 Валентин Димитриоски ОУ ,,Гоце Делчев“, Прилеп

 3 Далибор Кафеџиоски ОУ ,,Тоде Хаџи-Тефов“, Кавадарци

 -50 кг

 1 Дарко Велкоски ОУ ,,Блаже Конески“, Прилеп

 2 Димитар Тасевски ОУ ,,Мите Богоевски“, Ресен

 3 Мето Лашкоски ОУ ,,Климент Охридски“, Прилеп

 3 Тале Трајкоски ОУ ,,Гоце Делчев“, Прилеп

 -55 кг

 1 Хамза Јашари ОУ ,,Братство“, Скопје

 2 Менде Кироски ОУ ,,Блаже Конески“, Прилеп

 3 Христијан Рајков ОУ ,,Тодор Ангелевски“, Битола

 3 Виктор Трајкоски ОУ ,,Рампо Левката“, Прилеп

 -60 кг

 1 Ангел Ангелов ОУ ,,Ѓорѓија Пулевски“, Скопје

 2 Давид Везенкоски ОУ ,,Рампо Левката“, Прилеп

 3 Бошко Макаловски ОУ ,,Даме Груев“, Битола

 3 Кристијан Тошески ОУ ,,Рампо Левката“, Прилеп

 -66 кг

 1 Стефан Бојаџиев ОУ ,,Кирил и Методиј“, Битола

 2 Сашко Гинев ОУ ,,Тошо Велков Пепето“, Кавадарци

 3 Дејан Ристевски ОУ .,Гоце Делчев“, Битола

 -73 кг

 1 Бојан Пашоски ОУ ,,Кочо Рацин“, Прилеп

 +73 кг

1 Марио Цинцароски ОУ ,,Гоце Делчев“, Прилеп

2 Наум Аврамоски ОУ ,,Гоце Делчев“, Прилеп

 3 Јован Најдоски ОУ ,,Климент Охридски“, Прилеп

 3 Никола Лозаноски ОУ ,,Гоце Делчев“, Прилеп

 Резултати по категории во женска конкуренција:

 +28 кг

 1 Фросина Петкоска ОУ ,,Даме Груев“, Битола

 2 Марија Илиевска ОУ ,,Тоде Хаџи Тефов“, Кавадарци

 3 Душица Спасова ОУ ,,Тоде Хаџи Тефов“, Кавадарци

 +32 кг

 1 Теодора Тасеска ОУ ,,Кире Гаврилоски“, Прилеп

+36 кг

 1 Сара Велеска ОУ ,,Блаже Конески“, Прилеп

 2 Јана Величковска ОУ ,,Мите Богоевски“, Ресен

 3 Емилија Поповска ОУ ,,Гоце Делчев“, Ресен

 4 Виолета Николова ОУ ,,Тоде Хаџи Тефов“, Кавадарци

 +40 кг

 1 Теодора Димеска ОУ ,,Гоце Делчев“, Прилеп

 2 Румејса Фејзула ОУ ,,Братство“, Скопје

 3 Михаела Милошева ОУ ,,Гоце Делчев“, Прилеп

 3 Розе Милкова ОУ ,Димката Ангелов – Габерот“, Кавадарци

 +44 кг

 1 Стефана Џамбазовска ОУ ,,Гоце Делчев“, Прилеп

 +48 кг

 1 Марија Томеска ОУ ,,Блаже Конески“, Прилеп

 2 Наталија Димеска ОУ ,,Блаже Конески“, Прилеп

 3 Сара Пажеска ОУ ,,Гоце Делчев“, Прилеп

 +52 кг

1Сара Петреска ОУ ,,Климент Охридски“, Прилеп

 +57 кг

1 Михаела Пешталеска ОУ ,,Кочо Рацин“, Прилеп

 2 Тамара Штаковска ОУ ,,Коле Канински, Битола

 +63 кг

1 Александра Ристеска ОУ ,,Кочо Рацин“, Прилеп

 2 Стефани Петреска ОУ ,,Блаже Конески“, Прилеп

 3 Ристенче Јаневска ОУ ,,Тоде Хаџи Тефов“, Кавадарци

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО