Лудило во Русија: Судиите „влечеле“ за домашните борци, па во кафезот станало пеколно! (ВИДЕО)

 ruska_makljaza

Непријатни сцени доаѓаат од Русија, поточно во градот Ростов, каде што минатиот викенд се одржа настанот Про ФЦ 57. Како што е соопштено од страна на многу медиуми, уште од самиот почеток во салата се крчкала „негативна енергија“, бидејќи судиите ги фаворизирале домашните борци и им давале победи и покрај тоа што помалку прикажале од своите противници. Но, некако сè се држело под контрола до главната борба меѓу шампионот во средна категорија Шамил Абдулхаликова и предизвикувачот Михаил Колобегова.

 Спрема се што е видено, шампионот бил значително подобар во целиот натпревар, но наместо да му дадат победа, судиите досудиле дополнителна рунда, која, според прваилата, е дозволено. Тогаш предизвикувачот Колобегов задава удар со т.н. летечко колено и го нокаутира шампионот.

 И, тогаш, во кафезот станало пеколно…

 Тренерите на двете спротивставени страни тргнале во пресметка, влетале луѓе од организацијата, гледачи, а од гледале се семејствата што дошле со децата да го видат ММА настанот.

Оваа ситуација може да се опише само со еден збор. Хаос !

https://youtu.be/xvK2emY-ChQ

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО