Пријавени над 100 борачи на „Легендите на Спартак 2022“

На Меѓународниот меморијален турнир во борење „Легендите на Спартак 2022“ се пријавени повеќе од 100 учесници, велат од БК Спартак.

Турнирот ќе се одржи во спортската сала „Сашо Лазарев – Чапо“ во Кочани со почеток во 11 часот.

На турнирот учествуваат момчиња и девојчиња: момчиња во категоријата 2009-2012 во шест категории; момчиња во категоријата 2006-2008 во две категории и девојчиња во категорија 2010-2012 во две категории.

Покрај медалите за освоените места ќе бидат прогласени и победник на турнирот, најдобар техничар, најдобар домашен и најдобар странски борач.

Учество на турнирот имат најавено екипите на Балканец, Бучим, Бучим шампион (Конче), Киро Ристов (Таринци), Лирија, Карбинци, Борец, 7 Мај, Вардар, како и еден клуб од Солун, Грција, и еден од Петрич, Бугарија.

Организаторите очекуваат квалитени борби.

Инаку, Меѓународниот меморијален турнир во борење „Легендите на Спартак 2022“ ќе се одржи по 22-ри пат како продолжение на „Колев-Андонов“ и се одржува во спомен на сите борачи кои во изминатиот период дале придонес за развој и популаризација на борењето.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО