Повторно: Хорхе Масвидал против Нејт Дијаз до крајот на 2020 година

Една од најјаките работи што се случи во 2019 година беше борбата за титулата на УФЦ „Најлошото копиле“ меѓу Хорхе Масвидал и Нејт Дијаз.

Го предводеа големиот настан на организацијата во Њујорк, кој сепак заврши контроверзно откако Дијаз доби лекарска забрана да продолжи поради големата повреда. Сега се шушка за реванш, што го потврди Дана Вајт, со цел тоа да се случи на УФЦ 256 во декември или почетокот на следната година.

Масвидал неодамна се бореше против шампионот во полусредна категорија Камару Усман, откако беше за кратко време известен за борбата, но не успеа да победи. Иако ја загуби борбата за титулата, сепак го држи појасот за „Најлошото копиле“.

Иако битката сè уште не е потврдена, новинарот Ариел Хелвани рече дека обете страни добиле предлог, што е најверојатно ќе се одржи на почетокот на 2021 година.

https://www.instagram.com/p/B4bRy8hFY4Q/?utm_source=ig_embed

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО