Подготвителен семинар за дан поајси во Кочани, полагање во Битола на АФМ

190

Утре во Кочани ќе се одржи подготвителен семинар за полагање на дан појаси во организација на Аикидо федерацијата на Македонија реално аикидо и КРА Нико од Кочани.

Семинарот ќе почне во 12 часот во салта на ОУ „Никола Карев“, а вечерта со почеток во 18 часот КРА Нико ќе одржи полагање за ученички појаси.

Главниот настан е на 29 јуни кога ќе се полага за дан појасите во Будо центарот „Пелистер“. Полагањето е закажано за 12 часот.

Ipon.mk