Почна Европското шотокан карате првенство во Скопје

545

Почна Европското карате шотокан првенство во Скопје (во Борис Трајковски/А1 арена) со над 1500 пријави за натпреварување на каратисти од 20 земји.

Денеска се натпреварите во кати и борби за помалите возрасти, додека повозорасните и ветераните настапуваат утре и во недела.

НА ЕП се присутни потпретседателите на Светската штокан федерација Хајретин Хамурџу и Кака Василја и генералниот секретар Ерџумент Ташдемир.  Утре на свеченото отворање во ќе присуствува претседателот на Светската шотокан организација Есад Делихасан, кој е и претседател на Турската и на Балканската ВКФ федерација.

Шотоакн академијата на Македонија настапува со 150 натпреварувачи.