Победници на турнирот во Чалакли: Митров, Имери, Ајдари, Ибраими и Шенер (ФОТО)

Со 26. Меѓународен традиционален пеливански турнир –Пролетни веселби во Чалакли, Валандово, почнуваат пеливанските натпревари во Македонија.

Пред бројната публика се претставија над 100 пеливани од сите клубови од државата и од Турција. Во воведните борби настапија и околу 30 пионери.

Организатор на турнирот, воедно и претседател на Здружението -Хид бах чен фест, д-р Шенол Таир. Текнички организација беше на Федерацијата за пеливакско борење на Македонија.

Резултати

5 рака
1.Бајрам Ајдари – Тефејуз
2.Реџеп Ајдари – Тефејуз
3.Али Демир – Конче
4.Јусуф Пајазити – Сарај

4 рака
1.Јетмир Имери – Тефејуз
2.Бујамин Нуиши – Тефејуз
3.Реџеп Мемедовски – Цветово
3.Бари Дураков – Висока Маала, Струмица

3 рака
1.Дејан Митров – Штип
2.Горан Ангелов – Радовиш
3.Џеват Зворниќ – Крушево
3.ЕролТаири – Беса Сарај

2 рака
1.Самир Ибраими – Ускана
2.Оран Имери – Ускана
3.Назми Кавеџи – Турција

1 рака
1.Шенер – Турција
2.Мустафа – Турција
3.Шукри Асани – Тефејуз
3.Мики Тодоров – Штип

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО