Победи на Адријан Рустемовски и Лука Трифуновиќ Опен Балкан – Златна чивија во Шабац

На третиот боксерски турнир Опен Балкан – Златна чивија во Шабац, Србија, нашите боксери со променлив успех.

Резултати Опен Балкан – Златна Чивија:

Кадети (2009/2010)
40 кг Петар Трајчевски (Алексо Огеновски) – Михаило Савиќ (Вожд) 0-5
42 кг Арабел Рустемовски (Пелистесрки јунак) – Павле Поповиќ (Вукови) 0-5

Јуниори (2007/2008)
54 кг Филип Митровски (Пелистерски ј.) – Ѓорге Марковиќ (Палмини т.) б.б.
60 кг Синиша Талевски (Пелистесрки јунак) – Урош Ќосиќ (Мачва) 0-5
60 кг Димитар Ѓоревски (Алексо Огненовиќ) – Лазар Ѓорѓевиќ (Пинки) 0-5
66 кг Јоаким Јовановски (Пелситерски јунак) – Душан Раденковиќ (Кенз Лазар) 0-5

Младинци (2005/ 2006)
48 кг Мартин Јузмески(А. Огеновски) – Бајрам Мамутовски (Куманово) 2-3
57 кг Ардијан Рустемовски (Пелистесрки јунак) – Милан Чакширан (Сомбор) 5-0
63,5 кг Лука Трифуновиќ (Илинден) – Филип Дуртановски (Црвена ѕвезда) 5-0 ТКО Р3
71 кг Енис Алиу (Алексо Огеновски) – Лазар Радошевиќ (Сомбор) 0-5
75 кг Стефан Цингароски (Универзалци) – Данијел Протиќ (Земун) 0-5
85 кг Филип Горшоски (Универзалци) –

Боксерите ќе ги водат тренерите Васко Цубалевски, Владимир Цекиќ, Александар Јовановски, Мухамед Али и Дарко Сумуновски.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО