Победа и пораз на Арбреша Реџепи на Европското првенство за јуниори

371

Арбреша Реџепи (-52 кг) стартуваше со победа на Европското првенство за јуниори во Вантаа во Финска против Украинката Дарина Лијашук, совладувајќи ја со ипон. Но, во вотрото коло Реџепи беше совладана со ипон од Наоми ван Кревел од Холандија.

Вториот наш преставник Еди Шерифовски (-81 кг) ќе се бори со Вук Елез од Босна и Херцеговина.

На ова Европско првенство настапуваат 343 џудисти од 44 држави.