ПЕТА сака УФЦ да ги преиспита односите со Хабиб заради борбите со мечка

ПЕТА го обвинува Хабиб за непочитување на животните и не се среќни поради борите против мечки. Непоразениот борец Дагестан е познат по видеото во кое како дете се бори со мечка. Со текот на годините, Нурмагомедов неколку пати ја повторуваше оваа работа и тоа ја налути ПЕТА. Организацијата сака УФЦ да ги преиспита нивните односи со Хабиб се додека не се санираат.

Елиса Ален, директорка на ПЕТА Велика Британија, за „Бизнис инсајдер“ за битките со шампиони во мечка рече:

„ПЕТА го охрабрува УФЦ да го преиспитаат односот со г-дин Нурмагомедов сè додека тој не покаже јасна промена во неговиот став спрема животните и не покаже почит што ја заслужуваат. Борбата против оковената мечка е одвратно однесување што покажува целосен недостаток на почит кон овие животни.

Во дивината, мечките се шетаат низ огромни територии, се хранат, пливаат, копаат во нечистотија, се качуваат на дрвја, барајте половина и други работи што се карактеристични за овие видови.

Мечките, кои се користат во Русија за бокс, танцување или други архаични форми на забава, обично се одвојуваат од своите мајки како мали, да бидат оковани, стевни во кафези, тепани и лишени од сè што им е важно.

ПЕТА го повикува г-дин Нурмагомедов да се придржува до борбата против луѓето кои сакаат тоа“.

Пред неколку месеци, ПЕТА ја нападна и ѕездата на УФЦ Конор Мек Грегор затоа што носи скапи кожни јакни.

https://www.instagram.com/p/nnJ5qqP97_/?utm_source=ig_embed
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО