Пелистер и Баргала се зацврстија на врвот на табелите, Тернипе и Ас ги следат (ФОТО)

774

Во саботата се одржа петото коло на Првата и Младинска бокс лига во Штип по кое Пелистер и Баргала се зацврстија на врвот на табелите, а на вторите места се Тернипе и Ас. Третопласирани се Пинк пантер и Алексо Огненовски.

Шестото коло ќе се одржи на 29 септември во Куманово.

Резултати – 5.коло
Кадети
-57 кг Елес Асанов (Баргала) – Ѓоше Ѓошев (Пинк пантер) 3-0
-57 кг Сали Бујар (Чаир) – Дамјан Талинче (Ас) 1-2
-66 кг Ферит Хоџа (Алексо Огненовски) – Трајче Илиоски (Ас) 0-2 (прекин, Р1)
70 кг Марсел Саливески (Куманово 84) – един Јашар (Баргала) 3-0
+80 кг Сабит Сулемани (Чаир) – Адријан Аземи (Шкупи) 0-3

Јуниори
-60 кг Аслан Фазлиу (Алексо Огненовски) – Кристијан Антевски (Фајтер Илери) 2-1
64 кг Сами Абази (Фајтер Илери) – Имет Зулали (Алексо Огненовски) 0-2 (прекин, Р1)
81 кг Лиран Сали (Чаир) – Неби Бесар (Шкупи) 3-0
-81 кг Никола Трпески (Шкендија но лимит) – Менан Амедоски (Ас) 0-3

Сениори
-60 кг Кујтим Аслани (Фајтер Илери) – Шпенд Гафури (Шкендија но лимит) 0-2 (прекин, Р1)
-64 кг Јове Петровски (Пелистер) – Александар Ристовскиинк пантер) 3-0
81 кг Арсим Етеми (Алексо Огненовски) – Филип Наковски (Куманово 84) 2-1 
91 кг Борјан Јановски (Универзалци) – Амир Бекири (Фајтер Илери) 3-0
91 кг Даниел Абаз (Тернипе) –  Роберто Ристески (Пинк пантер) 2-0 (прекин)
+91 кг Серхан Џафероски (Ас) – Синан Џеладин (Тернипе) 0-3

Ipon.mk