Петти места за Трчков и Китеска на Балканското џудо првенство во Битола

Вчера заврши Балканското првенство за помлади пионери-ки во Битола. Од ЏФСМ наведуваат првенството поминало во одлично издание со одлични борби.

Вчера двјаца наши натпреварувачи се бореа за бронзени медали, Виктор Трчков (-60 кг) и Марија Китеска (-52 кг), но и покрај добриот настап беа петтопласирани. Сепак, ова е успех за нив.

ЏФСМ сака да им се заблагодари на сите што учествуваа во беспрекорната организација на ова Балканско првенство.

Фото: ЏФСМ

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО