Пет златни медали за Кеикс на „Власотинце опен 2015“!

Keiks na vlasotince 2015 medali

Младите каратисти на КК Кеикс од Скопје се претставија во одлично светло на „Власотинце опен 2015“ во Србија, освојувајќи 5 златни, 11 сребрени и 17 бронзени медали.

Азра Цури, Сумеја Дураковиќ и Маја Стојменовска освоија златни медали во поединечна конкуренција во борби, како и екипите во борби за родени 2004/2005 и 2002/2003 –девојчиња.

Keiks na Vlasotince 2015

Ова е убав успех на клубот во конкуренција на 400 напреварувачи од 33 клуба од Србија и Македонија.

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО