Пет милиона долари за апсење на Даниел Кинахан

396

САД објавија награда од 5 милиони долари за информација што ќе доведе до апсење на тројцата водачи на кланот Кинахан.

Даниел Кинахан е еден од тројцата највлијателни во семејството. Тој е активен боксерски промотор кој има блиски врски со подземјето и се смета за еден од лидерите во организираниот криминал во Ирска.

Исто така, стана извесно дека САД воведуваат ограничувања за тројцата највлијателни Кинахан, а овие санкции ќе бидат насочени кон нив како поединци, но и кон нивните бизниси.

Американската влада ги запленила сите нејзини имоти и бизниси во САД, од кои една е нејзината компанија за управување, која освен со промовирање на боксери, се занимава и со спонзорски договори и натпревари.

Спортската компанија која претрпе најмногу санкции е Hoopoe Sports и ја води Иан Диксон, близок пријател на Даниел Кинахан.

Шефот на ирската полиција Дру Харис се надева дека санкциите ќе го ослабат влијанието на семејството.

„Ова е само првиот од многуте чекори. Можат да побегнат, но не можат вечно да се кријат од правдата. Од денес ќе имаат помалку пари, пријатели и влијание“.

Даниел Кинахан е близок пријател на многу англиски ММА ѕвезди, а последниот е во друштво на Дарен Тил во Дубаи.

https://twitter.com/darrentill2/status/1469378636830674953?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1469378636830674953%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fmedia.html%3Ftype%3Dtext2Fhtmlkey%3Dcb7145f1731b4c328f8e4d2201854ceaschema%3Dtwitterurl%3Dhttps3A%2F%2Ftwitter.com%2Fdarrentill2%2Fstatus%2F1469378636830674953image%3Dhttps3A%2F%2Fabs.twimg.com%2Ferrors%2Flogo46x38.png