Пеливаните освоија пет медали на силниот турнир во Косово (ФОТО)

Pelivani Danov Kosovo 2016

Пеливаните се покажаа во одлично светло на во неделата на силниот Меѓународен турнир во традиционално пеливанско борење во Косово.

Pelivani Kosovo 2016

Дејан Митров, А.Арсов, Орхан Ибрахими, Самир Ибраими и Рамазан Бакија покажаа дека се нашите најдобрите пеливани, освојувајќи пет медали.

Dejan Mitrov pelivan Kosovo 2016

„Голема борба се водеше меѓу двајца наши познати тешкаши, Бобан Данов и Мухамед Вејсели, кои беа и доста атрактивни за публиката. Исто така и нашиот најдобар баш пеливан, Рамазан Бакија, се покажа дека е во добра форма“, изјави Хамид Бакија од Пеливанската федерација на Македонија.

Boban danov pelivan Kosvo 2016

Pelivani Kosovo site 2016

Ipon.mk/В.Д.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО