Павлов, Весели и Михајлов се закитија со бронзи на Балканското карате првенство, вкупно 5 за Македонија

Денес каратистите освоија уште три бронзи на Балканското првенство за сениори во Подгорица, Црна Гора. Медалите ги освоија Фахик Весели, Емил Павлов и Љупче Михајлов.

Нашата репрезентцаија освои вкупно 5 одличја во поединчена конкуренција, сите се бронзи.

Денес најмногу победи имаше Михајлов. Тој забележа вкупно четири победи.

Да потсетиме, вчера Викторија Јовановска и Вероника Косотовска освоија бронзени медали во категоријата до 61 килограм.

Преостануваат уште настапите во екипна конкуренција.

На Балканското настапуваат 275 каратисти со 298 натпреварувачки влезови од 13 држави.

Резултати – Балканско првенство:

-60 кг
Вахик Весели – Нури Килиџ (Турција) 2-0
Вахик Весели – Огњен Бјелајац (Црна Гора) 2-3
Репсаж
Вахик Весели – Ноа Румењак (Хравтска) 4-0
За бронза
Вахик Весели – Ислам Слемани (Косово) 3-2

-67 кг
Емил Павлов – Ерик Космрљ (Словенија) 3-0
Емил Павлов – Исмаил Болат (Турција) 5-2
Емил Павлов – Ненад Дуловиќ (Црна Гора) 0-2
За бронза
Емил Павлов – Ѓорге Грубиќ (Србија) 3-0

Давид Петков – Стефан Јоксиќ (Србија) 1-2
Репасаж
Давид Петков – Михајло Грниќ (БиХ) 2-3

Димитар Лозаноски – Емре Гунгор (Турција) 1-0
Димитар Лозаноски – Боран Берак (Хрватска) 1-2

-75 кг
Петар Заборски – Немања Микулиќ (Црна Гора) 2-7
Репасаж
Петар Заборски – Иван Мартинац (Хрватска) 1-1

Михајлов Љупче – Лорик Даути (Косово) 8-0
Михајлов Љупче – Стјепан Штимац (Хравтска) 5-1
Михајлов Љупче – Петар Орландиќ (Србија) 2-0
Полуфинале
Михајлов Љупче – Јака Гаал (Словенија) 1-4
За бронза
Михајлов Љупче – Дино Шимунец (Хравтска) 2-1

Мурсел Мисини – Дино Шуминец (Хрватска) 0-1

-84 кг
Витомир Трајковски – Енес Гарибовиќ (Хрватска) 0-1

+ 84 кг
Данило Божовиќ – Немања Јововиќ (Црна Гора) 2-5
Вегим Мурати – Стефан Јоксимовиќ (Словенија) 1-4

Машки кумите тим (Хаџи Кимов, Мијахлов, Мисини, Павлов, Спасеновски, Трајковски, Заборски)

Македонија – Србија

Женски кумите тим (Јовановска, Костовска, Мојсовска, Заборска)

Македонија – Словенија

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО