Хамзат Чимаев се надева дека ќе се бори во Саудиска Арабија, но никој не сака да се бори со него

Пред речиси година и половина, Хамзат Чимаев имаше само една борба. Минатиот октомври во Абу Даби Борз се бореше против поранешниот шампион во полусредна категорија Камару Усман и победи со мнозинска одлука. Тој натпревар беше во средна категорија.

На Чимаев му недостига возбуда, а во последното интервју изјави дека се надева дека ќе добие борба за настанот на УФЦ, кој ќе се одржи на 22 јуни во Ријад.

„Се враќам на лето, сакам меч во Саудиска Арабија, но никој не сака да се бори со мене. Седам и чекам“ – вели Хамзат Чимаев и потврди дека била планирана борба против шампионот во полусредна категорија Леон Едвардс.

Впрочем, УФЦ долго време бараше главна борба на 300-годишнината што ќе се одржи на 13 април во Лас Вегас, а еден од потенцијалните мечеви беше дуелот меѓу Едвардс и Чимаев.

Но, бидејќи не беше постигнат договор, УФЦ организираше натпревар за титулата во полутешка категорија меѓу Алекс Переира и Џамал Хил како главна борба.

„Сакаа да се борам на тој настан, но беше кратко време за слабеење, а е и време на Рамазан. Откако ќе помине, можам да се борам против секого“, подвлече Хамзат Чимаев.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО