Павел Журвалев дебитира за Глори

Pavel Zurvalev

Павел Журвалев е новото засилување на Глори во полутешка категорија.

Украинецот (32 г.) ќе дебитира на Глориu 32 во Вирџинија на 22 јули.

„Кајман“ ќе се бори турнирот на предизвикувачите, на кој ќе биде голем фаворит. Во полуфиналето ќе се срете со Бразилецот Ариел Мачадо, втор пар се  Французинот Зинедин Хамор Леин и Американецот и Мани Манча.

Во главната борба на вечерта Сергеј Адамчук ќе ја брани титулата во перолесна категорија во реванш против поранешниот шампион Габриела Варга.

Glory 32:

Serhiy Adamchuk vs. Gabriel Varga
Brian Collette vs. TBA

Полуфиналет на турнирот на предизвикувачи во полутешка категорија:
Manny Mancha vs. Zinedine Hameur-Lain
Pavel Zhuravlev vs. Ariel Machado

GLORY 32 SuperFight Series:

Chi Lewis-Parry vs. Maurice Greene
Anderson Silva vs. Gordon Haupt
Funda Alkayis vs. Vanessa De Waele
Francois Ambang vs. Michael Stevens
Giga Chikadze vs. Chris Maucer

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО