Пакијао за „хомесксуалците се полоши од животните“ мораше да се извини

Pakijao gopokzuva ramoto

Филипинската боксерска легенда, Мани Пакајо, по изјавата дека „хомосексуалците се полоши од животните“, мораше да се извини по големите критики кои ги доби.

 Пакиајо, кој се пофготвува за активна политичка кариера во Филипни, во изјавата потврдува дека е против хомосексуални бракови, но дека „не ги осудува луѓето од ЛГБТ заедницата“.
„Жал ми е што ги навредив луѓето со споредбата на хомосексуалците со животните. Бог да ве благослови сите. Ќе се молам за сите вас“, изјави Паквајо.
Неговата изјава беше дадена на ТВ интервју, по што доби серија негативни коментари. Тој на почетокот остана на својот став пишувајќи на Инстаграм дека „ја кажува вистината од Библијата“, но потоа се извини.
„Се работи за основна работа. Ќе видите ли кај животните машко со машко или женско со женско? Животните се подобри. Ако го одобриме тоа, човекот е полош од животното“, изјави Паквајо во ТВ интервјуто.
Паквајо е несомнено најдобриот филипински боксер во историјата, со титули во осум тежински категории, а исто така е политичар од конзервативнат партија и во мај ќе бара место во Сенатот на Филипините.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО