Овој ЈуТјуб канал повторно успеа да не одушеви со анимацијата со Дана, Џонс, ДК и Стипе! (ВИДЕО)

Одличниот Јутјуб канал кој редовно не расположуваи насмева, оној на феноменалниот аниматор и уметник Моџахед Фудаилат во понеделникот објави ново видео.

Во него на многу циничен начин преку неколку анимации објаснува како функционира денешниот Ултимејт фајтинг чемпионшипс (УФЦ) и што го движи. А го движат исклучиво парите и алчноста на новите сопственици кои, многумина ќе речат, целосно го изгубиле компасот.

Веќе во првиот кадар можете да го видите Стипе Миочиќ во хрватски фудбалски дрес бидејќи темата е политиката на УФЦво тешка и полутешка категорија.

Да не откриваме сè, поглднете ја сами кратката анимација и уживајте. Секоја пофалба за авторот, како и обично.

.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО