ОУ„Никола Карев“ најдобро на Општинското првенство во борење во Радовиш (ФОТО)

nikola-karev-bucim-opstinsko-2016

Денес БК Бучим организираше Општинско училиштно првенство во борење на кое учествуваа 63 млади борачи од основните училишта „Никола Карев“, „Крсте Петко Мисирков“, „Гоце Делцев“, „Коста Рацин“.

opstinsko-radovis-na-piedestal-2016

 Никола Карев е најуспешно училиште со освоени први, втори и трети места.

„Целта на ова Општинско училиштно првенство е младите да ги привлечеме во спортот, борењето и БК Бучим да зачлени нови млади талентирани борачи. На сите учесници и беа доделени спортски маички и на најдобрите трето пласирани и беа доделени дипломи“, велат од БК Бучим.

opstinsko-radovis-bk-bucim-2016

32 кг.
1. Сашко Манев (Никола Карев)
2. Давид Манолев (Гоце Делчев)
3. Ристе Ставрев (Никола Карев)
3. Ѓорги Ѓоргиев (Никола Карев)

35 кг.
1. Елвин Салиев (Никола Карев)
2. Стефан Атанасов (Коста Рацин)
3. Војче Трајанов (Коста Рацин)

38 кг.
1. Мите Јосифов (Никола Карев)
2. Димитар Банов (Никола Карев)
3. Стојанче Цветковски (Коста Рацин)

42 кг.
1. Филип Соколов (Коста Рацин)
2. Иван Мијалов (Никола Карев)

47 кг.
1. Лазар Колев (Никола Карев)
2. Иван Ицов (Коста Рацин)
3. Кристијан Петров (Коста Рацин)
3. Петре Коцев (Никола Карев)

53 кг.
1. Стефан Димитров (Никола Карев)
2. Бојан Арсов (Никола Карев)
3. Дејан Јосифов (Никола Карев)
3. Јован Јованов (Коста Рацин)

59 кг.
1. Мартин Костадинов (Никола Карев)
2. Зоран Ристов (Коста Рацин)
3. Драган Трајков (Гоце Делчев)
3. Александар Трајанов (Гоце Делчев)

66 кг.
1. Дарко Тодоров (Никола Карев)
2. Мирко Василев (Никола Карев)
3. Драѓи Ѓоргиев (Никола Карев)
3. Ване Тасев (Коста Рацин)

85 кг.
1. Даниел Петров (Никола Карев)
2. Ѓорги Калајџиев (Никола Карев)
3. Трајче Јованов (Никола Карев)
3. Волкан Амедов (Никола Карев)

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО