ОУ „Св. Кирил и Методиј“-Кочани најуспешно на Државното првенство во борење за основните училишта

Вчера во Кочани се одржа Државното првенство во борење за основните училишта во машка и женска конкуренција во организација на Федерацијата на училиштен спорт на Македонија, а во соработка со Боречката федерација на Македонија и Сојузот на училиштен спорт, при што домашната екипа на ОУ „Свети Кирил и Методиј“ беше најуспешна со 6 медали – 2 златни, 2 сребрени и 2 бронзени под водство на наставникот и искусен борач и тренер Иван Јанев.

Резултати: 

Момчиња
41 кг
1.Едис Билалов – „Никола Карев“-Кочани
2.Христијан Илиев – „М. Попиванова“ – Кочани
3.Алтин Амити
3.Кристијан Атанасов

44 кг
1.Абдулазиз Азизи – Скопје
2.Давид Митев – Штип
3.Малден Ефтимов
3.Омер Зејнели – Скопје

48 кг
1.Јован Илиев – „Малина Попиванова“ – Кочани
2.Никола Гицев – Штип
3.Мартин Цветков – „Никола Карев“-Кочани
3.Зоран Филипов

52 кг
1.Дардан Бела
2.Илија Танев – Радовиш
3.Бесат Асани
3.Матеј Трајковски

57 кг
1.Илхан Муртези
2.Климент Медалов – Радовиш
3.Дарко Коцев
3.Таир Таири – Скопје

62 кг
1.Марио Ананиев – Штип
2.Даријан Павлев – „Никола Карев“-Кочани
3.Ибрфаим Рамадани
3.Андреј Дурај – Скопје

68 кг
1.Филип Тодоров – Штип
2.Фаик Мемедовски – Штип
3.Димитар Атанасов – Радовиш
3.Јусуф Азизи – Скопје

75 кг
1.Зоран Шоров – „Тошо Арсов“ – Штип
2.Албин Хамиди – Скопје
3.Увејс Демири – Скопје
3.Леон Тодоров – Рдаовиш

85 кг
1.Филип Ангелов – „Св. Кирил и Методи“-Кочани
2.Адријан Коцев – „Св. Кирил и Методи“-Кочани
3.Трајче Манасиев
3.Кристијан Димитриевски

Девојчиња
39 кг
1.Стела Блажевска
2.Леа Тасевска
3.Анастасија Гушкова – Св. Кирил и Методи“-Кочани

54 кг
1.Садије Дура
2.Стојана Митева – Св. Кирил и Методи“-Кочани
3.Надица Петрушева
3.Бојана Ковачева

46 кг
1.Славица Митева – Св. Кирил и Методи“-Кочани
2.Спасија Василева
3.Неда Урошевска
3.Христина Галачева – Св. Кирил и Методи“-Кочани

66 кг
1.Анастасија Трајчева – Штип
2.Нина Славеска – „Климент Охридски“ – Скопје
3.Викторија Ѓурова
3.Михаела Горгиева

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО