Отпатуваа каратистите за Салзбург на Карате 1 Серија А лигата

479

Во Салзбург, Асвтрија, се одржува Карате 1 – Серија А лигата на која ќе настапат 1597 натпреварувачи од 88 држави од 2 до 4 март. Македонските каратисти вечерва отпатуваа за Салзбург каде што ќе има поголема конкуренција од Карате 1 Премиер лигата во Дубаи пред две недели.

Официјално се пријавени 21 натпреварувач, а според нашата проверка се 19.

Во Салзбург ќе настапат:
-50 кг – 84 натпреварувачи
Сара Радичевска (Макпетрол)
Драгана Манговска (Металург)

-55 кг – 115
Симона Заборска (Макпетрол)
Моника Пендароска (Макпетрол)
Сара Крстевска (Металург)

-61 кг – 101
Вероника Костовска (Кеикс)
Наташа Стефановска (Макпетрол)

-68 кг – 96
Ангела Мојсовска (Макпетрол)
Моника Стефановска (Макпетрол)

-67 кг – 180
Ненад Ќелебиќ (Цветан Димов)
Давид Петков (Металург)
Махмути Адријан (Фати)

-75 кг – 168
Азиз Исмаил (Металург)
Доан Османи (Фати)
Петар Заборски (Макпетрол)
Енес Смаилагиќ (Цветан Димов)

Кати
Пуликсенија Јованоска (Ронин) – 176
Ферри Исиќ (Вардар) – 224

Забележително е дека на овој турнир нема да настапат Емил Пвалов, Жарко Арсовски, Берат Јакупи, Димитар Илиевски, како и повредениот Мартин Несторовски. Во Дубаи Емил Павлов по подолго време освои медал за македонското карате – сребрен.

Ipon.mk