Осенсеи прв, Дан кју трет на „Скопје опен 2015“!

ucesnicite vo jadranskata liga

На Меѓународниот џиу џицу турнир „Скопје опен 2015“ меѓу првите пет екипи две се од Македонија. Осенсеи од Штип е прв со 80  поени, пред НФ Алексинац којк исто така има 80 поени, одека Дан кју од Скопје е со 67.

Viktor velinov na Skopje open 2015

Ова е убав успех на штипјани и на скопјани .

Клупски резултати:

 1. Осенсеи 80 поени – Штип- Македонија
 2. НФ Алексинац 80 -Србија
 3. Дан-кју 67 – Скопје – Македонија
 4. Динамо Русе 64 – Бугарија
 5. Хеиандо 51 – Темерин Србија
 6. Јединство 48 – Добој-Бања Лука
 7. АДК Марибор 44 – Словенија
 8. Ханау 2012, 42 – Германија
 9. СК Бугари 41- Димитровград – Бугарија
 10. Будва Комерцијална банка 38- Црна Гора
 11. Туркеш тим 36 – Турција
 12. Минотаур 35 – Црна Гора
 13. Морнар 35 – Бар – Црна Гора
 14. Славија источно Сараево 35 – Р. Српска
 15. туркеѕ федератион, 24 тоčки – турција
 16. Фудошин 20 – Словенија
 17. Такеда 19 – Скопје- Македонија
 18. ЏК Иппон 15 – Скопје Македонија
 19. СД Никан 14 – Словенија
 20. Студент 5 – Нови Сад – СрбијaРезултати од турнирот „Скопје опен 2015“-поединечноДеца  м -26
  1. Огњен Гаврица/Јединство
  2. Зоран Колевски/Дан-кју
  3. Димитар Гоцев/ СК Бугари
  4. Роберт Блажев/Дан-кју

  деца м -30

  1. Андреј Калјевиќ/Будва Комерцијална банка
  2. Антоан Виденов/Динамо Русе
  3. Андрија Голиќ/Морнар
  4. Јаким Колевски/Дан-кју

  Деца  м -34

  1. Матија Величковиќ/Будва Комерцијална банка
  2. Тома Митровиќ/НФ Аалексинац

  деца м -42

  1. Кристијан Василев/Динамо Русе
  2. Филип Денков/Осенсеи
  3. Дарко Стојановски/Дан-кју

  деца м +42

  1. Дарко Стојановски/Дан-кју

  Деца-ж +32

  1. Дуња Јоветиќ/Хеиандо

  деца дуо мен

  1. Димитар Гоцев,Валентин Чавдаров/СК Бугари

  деца дуо жени

  1. Лара Вукотиќ, Анѓа Јововиќ/Будва Комерцијална банка

  јуниори -56

  1. Есабил Јилмас/Туркеш тим

  јуниори -69

  1. Елиас Брун/Ханау 2012
  2. АлександарТтрајковски/Дан-кју
  3. Даниел Димитров/Осенсеи

  јуниори -77

  1.Нникола Трајковиќ/НФ Алексинац

  1. Тим Целцер/СД Никан
  2. Даниел Димитров/Осенсеи

  јуниори -85

  1. Тилен Хадолин/Фудошин
  2. Маџимилиан Страух/Ханау 2012
  3. Тимон Цикош/Студент

  јуниори -94

  1. Александар Џукелиќ/Славија источно Сараево

  јуниорке -55

  1. Сандра Лишик/Ханау 2012

  кадети -55

  1. Даниел Чакаров/СК Бугари
  2. Корак Караџамедан/Туркеш федератион
  3. Кристијан Костов/Осенсеи

  кадети -60

  1. Нејц Ноц/ АДК Марибор
  2. Зига Кокол/АДМ Марибор
  3. Илија Лозев/СК Бугари

  кадети -66

  1. Никола Ангеловски/Ханау 2012
  2. Блаж Зупанич/АДК Марибор
  3. Никола Бошковски/Дан-кју

  кадети -73

  1. Јака Мурсеч Питмиц/АДК Марибор
  2. Тим Целцер/СД Никан
  3. ИвајлоКкостов/СК Бугари

  кадети -81

  1. Јован Јовановиќ/НФ Алексинац
  2. Гојко Јанковиќ/Хеиандо

  кадети +81

  1. Немања Пејчиќ/НФ Алексинац

  кадети дуо мен

  1. Енгинчан Акдемир,Онур Акгул/Туркеш тим

  кадети дуо жени

  1. Милица Поповиќ,Миа Вукчевиќ/Морнар

  кадетки -48

  1. Есин Аккин/Туркеш федератион
  2. Салиха нур Сатилмиш/Туркеш федератион

  кадетки -57

  1. Моника Младеновска/Такеда
  2. Дурзане Акголо/Туркеш тим

  кадетки -63

  1. Русен Гуллал/Туркеш тим
  2. Сања Василева/Осенсеи

  кадетки -70

  1. Ивана Матиќ/Славија источно Сараево
  2. Бојана Јованова/Осенсеи

  кадетки +70

  1. Миа Елек/Славија источно Сараево

  постари пионери/ки тандем мажи

  1. Ахмет Баша Сербест, Угур Алтинтас/ Туркеш тим
  2. Сибел Сенгул, Исил Дениз Ерсоѕ/Туркеш тим

  Постар пионери м -40

  1. Огњен Драгаш/Славија источно Сараево
  2. Иван-Алеџандар Христов/Динамо Русе

  м -45

  1. Андреј Димитров/Дан-кју
  2. Андрија Богдановиќ/НФ алексинац
  3. Мехмет Барис онем/Туркеш тим

  -50

  1. Ивелин Стојанов/Динамо Русе
  2. Андреј Димитров/Дан-кју
  3. Реџат Хусени/ Иппон
  4. Стефан Буниќ/Минотаур
  5. Дарио Орландиќ/Морнар

  м -55

  1. Ветон Ајдинов/ Иппон
  2. Андрија Милосавлјевиќ/ НФ Алексинац

  м -60

  1. Никола Цвијетиќ/Минотаур
  2. Дејан Голијан/Славија истоцно Сараево
  3. Кенанџан Мејзини/Такеда
  4. Милош Милјковиќ/НФ Алексинац

  м +60

  1.Милош Кузмановиќ/Минотаур

  1. Станко Јовановиќ/Морнар
  2. Александар Илиевски/Осенсеи
  3. Филип Спасовски/Дан-кју

  -44

  1. Мартина Митева/Осенсеи

  -50

  1.Аанастасија Бајиќ/Морнар

  -52

  1.Ким Готвалд/Ханау 2012

  1. Азсе Акголо/Туркеш тим
  2. Ангела Трајковска/Дан-кју
  3. Нина Ташкова/Осенсеи

  -57

  1. Ивана Василева/Осенсеи
  2. Нилаш Туруду/Туркеш федератион
  3. Ивана Бујадњак/Јединство

  +57

  1.Катарина Ивановиќ/НФ Алексинац

  м -24

  1.Огњен Кузмановиќ/Морнар

  м -29

  1. Тодор Орландиќ/Морнар
  2. Станислав Грпов/Осенсеи
  3. Данил Николиски/Осенсеи
  4. Сергеј Филипов/Будва Комерцијална банка

  м -34

  1.Волен Стојанов/Динамо Русе

  1. Христомир Димов/Динамо Русе
  2. Никола Петровиќ/НФ Алексинац
  3. Сергеј Буниќ/Минотаур

  м -40

  1. Иван Јанев/СК Бугари
  2. Стојан-Николај Бојаџиев/Динамо Русе
  3. Лука Трнинич/Хеиандо
  4. Павле Ковачевиќ/Минотаур

  м -45

  1. Чедомир Савиќ/Хеиандо
  2. Велјко Милошевиќ/ НФ Алексинац
  3. Арон Мајорос/Хеиандо

  м -50

  1. Конор Мајорос/Хеиандо
  2. Милан Зориќ/Будва Комерцијална банка

  м +50

  1. Ненад Антиќ/НФ Алексинац
  2. Тино Димитров/Осенсеи

  ж -28

  1.Еелена Стојановиќ/Морнар

  -32

  1. Јована Грујиќ/Јединство
  2. Дунја Јоветиќ/Хеиандо
  3. Кристина Радосавовиќ/Морнар
  4. Мартина Михајлова/Динамо Русе

  -36

  1. Анџела Гостимировиќ/Јединство
  2. Милана Милев/Хеиандо

  -42

  1. Кристина Савиќ/Јединство
  2. Сара Тешиќ/Јединство
  3. Мила Трифонова/Динамо Русе
  4. Милица Зераџанин/Хеиандо

  Сениори  -69

  1.Огузхан Сакарша/Туркеш федератион

  1. Кристијан Нафидов/Дан-кју

  -77

  1. Лука Чупковиќ/АДК Марибор
  2. Никола Трајковиќ/НФ Алексинац
  3. Данијел Блажиќ/Славија источноСараево
  4. Кевин Црихтон/Ханау 2012

  -94

  1. Тилен Хадолин/Фудошин
  2. Анже Вујчиќ/АДК Марибор
  3. Живко Трипковиќ/Морнар

  сениори тандем

  1. Фарук Цаѕирли,Селахаттин Услу/Туркеш тим
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО