Ортиз го врбувале за тужба против УФЦ, но тој ги одбил!

Tito Ortiz

Иако целата кариера беше еден од најголемите критичари на своите работодавaчи во УФЦ, а сега е најголемата ѕвезда на конкурентскиот Белатор, Тито Ортиз не сака да биде дел од обвинението против елитната боречка промоција, што овие денови ја покренаа неколку борци за обид за монополизација.

 Ортиз одби да коментира штобило на оваа тема, но во јавноста излегоа информации дека неговите адвокати кои ја подготвија жалбата, пред една година и пол му пришле, а темата го „заинтригирала“.

 Сепак, Ортиз, според американските медиуми, се повлекол од учеството, бидејќи тој смета дека не е време да се вклучат во нешто како ова. Дали во иднина ќеа се вклучи е непознатата работа, но кога станува збор за „Пиплс чемп“, ништо не е невозможно.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО