Организацијата за правта на животните ПЕТА бара Мек Грегор да прстане да носи кожни јакни

264

Конор Мек Грегор сака да носи наметки од животинска кожа, а пред неколку дена се пофали дека купил јакна од  55.000 долари во продавницата на Гучи во Њујорк. „Озлогласениот“ изјави дека платил уште 80.000 долари за јакна со змеј на грбот. Мек Грегор со гордост наведува дека ги носел двете јакни во најславните моменти кога станал двократен шампион, а потоа и пред борбата со Флод Мејведер

Овие фалби на Мек Грегор го привлекоа вниманието на организацијата за правата на животните – ПЕТА, која одлучи да побараат од него да им даде шанса на животните.

Еве како го нарекуваат ПЕТА:

„Животните сметаат на тебе, Конор. Имате можност да спречите да не страдаат уште животни заради крзнени јакни. Ние во ПЕТА го поттикнуваме Мек Гегор да ја врати кожата на животните што ја украде од нив“.