Олејник за Дерик Луис: Дебелкото си го доби

178

Рускиот борец во тешка категорија (до 120 кг) на УФЦ, Алексеј Олејник, реагира на поразот претставникот на САД, Дерик Луис.

Викендов во Тексас Луис беше нокаутиран од Сергеј Павлович за 55 секунди. Дерик протестираше поради одлуката на Ден Мурљота, кој рано интервенираше.

Факт е дека Луис беше повреден од бомбите на Павлович. На крајот тоа е пораз за него, а Олејник е среќен. Алексеј се бореше со Луис во август 2020 година и беше нокаутиран.

Дерик ја навреди Русија пред средбата со Павлович, а очигледно Олејник е среќен што го загуби колегата.

„Денес овој дебел човек го доби тоа што го заслужи“, напиша Олејник по поразот на Луис.