Од таборот на Руиз ја потврдија причината за неуспешните преговори со Вајлдер

Енди Руиз и Дионтеј Вајлдер требаше да ни понудат една од најспектакуларните пресметки меѓу поранешните светски шампиони во тешка категорија, но, како што често се случува во последно време, преговорите меѓу нив пропаднаа и борбата нема да се случи. Тренерот Хорхе Капетиљо во интервју за Бетвеј ја потврди причината за ова.

„Мислам дека се работеше за сумата. Двете страни сакаа да преговараат за најдобри услови за себе и на крајот не се договорија за бројките. Мислам дека борбата ќе беше добра за Енди. Ќе бев среќен ако се спротивставеше на Дионтеј Вајлдер. Тој е побрзиот борец. Можеби ќе удри, но за жал не можеа да се разберат, иако постојано се движеа во двете насоки. Па, сите знаете како е во боксот“, изјави Капетиљо.

Со текот на годините, се чини дека се навикнавме на борците кои бараат само финансиска добивка. Како престижот да им изгубил секаква вредност и единствено важно е колку пари заработуваат.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО